Se vain tuntui oikealta

Muistan, kun yhdeksännellä luokalla, ATK-luokassa haimme toisen asteen kouluihin. Minulle musiikki ja kirjoittaminen on tärkeää, joten päätin hakea musiikkipainotteisiin lukioihin. Olin myös kuullut Oriveden kirjoittajalukiosta, mikä kuulosti todella kiinnostavalta. En ollut päättänyt mihin halusin hakea, kun hakuaika viimein koitti. Vasta hakulomaketta täyttäessä, minulle tuli tunne, että minun pitäisi hakea Oriveden kirjoittajalukioon ensimmäisenä. Se vain tuntui oikealta ja se oli oikea valinta. 

Aloitin Oriveden lukion lämpimänä elokuun torstaina vuonna 2016. Ensimmäinen päivä jännitti, koska en tuntenut ketään entuudestaan, enkä oikein tietänyt millaista lukioelämä on. Heti ensimmäisen viikon jälkeen arki kuitenkin lähti pyörimään ja tein paljon uusia kavereita. 

Oriveden lukio oli minulle täydellinen valinta, sillä se on pieni lukio. Kaikki tuntevat toisensa ja opettajat näkevät jokaisen opiskelijan yksilönä. Minua huolestutti lukion alussa, että en pääsisi tekemään lainkaan musiikkipainotteisia juttuja, mutta sitten lukiomme päätti tehdä musikaaliprojektin, mihin tietysti päätin lähteä mukaan. Sain lukiolta siis kaiken mitä tahdoinkin: sain kirjoittaa, harrastaa musiikkia ja sain käydä lukion ihanien ihmisten kanssa. 

Kolme vuotta menivät nopeasti ja joskus mietin, mihin olisin päätynyt, jos en olisi valinnut Oriveden lukiota. Sitä on myös vähän hirvittävää ajatella, sillä silloin en olisi tavannut kaikkia näitä ihmisiä. En olisi saanut kokea itsenäistymistä, enkä olisi saanut opetella kirjoittamista meidän ihanalta kirjoittamisen opettajalta Inkalta. Olen kiitollinen 15-vuotiaalle itselleni, joka päätti viime hetkellä valita Oriveden lukion ensimmäiseksi vaihtoehdoksi toisen asteen yhteishaussa. 

Essi Juusela (16K)

Share