Kirjoituskilpailut

Kirjoituskilpailuja 2020

Kirjoituskilpailujen esittelyt on koottu tälle sivulle lyhennettyinä, alkuperäiset kilpailun ohjeet ja säännöt löytyvät kunkin kilpailun linkin takaa. Lue aina varsinaisen kilpailusivun ohjeet ja säännöt huolellisesti ja toimi niiden mukaan.

Tammikuu 2020

Tositarina
Ihmeellinen sattuma! (31.1.2020)

Ihmeellinen sattuma! -projektissa kerätään tositarinoita, joissa pääroolia esittää yhteensattuma. Voit kirjoittaa lyhyen, vain muutaman kappaleen mittaisen tarinan tai useamman sivun. Kertomus voi olla vanha tai viime vuosina tapahtunut.

Tarinoista on tarkoitus julkaista kirja vuoden 2020 aikana. Julkaistavien tarinoiden kirjoittajien kesken arvotaan 400 euron palkinto karkauspäivänä 2020.

Lähetä tarinasi viimeistään 31.1.2020 mennessä osoitteeseen sattumat(at)suomi24.fi. Liitä mukaan yhteystietosi ja ikäsi. (Kirjoitusten yhteydessä kerrotaan kirjoittajan etunimi ja ikä.)

Projektin toteuttaa mediataiteilija Elina Renko Tampereelta.

Helmikuu 2020

Tieteis- tai fantasianovelli
Nova 2020 (15.2.2020)

Aloitteleville kirjoittajille suunnattu tieteis- ja fantasianovellien kirjoituskilpailu Nova järjestetään 21. kerran. Kilpailun deadline on lauantaina 15.2.2020 klo 23:59.

Novellit tulee kirjoittaa suomeksi. Aihe on vapaa, kunhan se liittyy science fictioniin tai fantasiaan. Kisaan voi osallistua useammalla novellilla.

Tekstit, joiden maksimipituus on 45 000 merkkiä välilyönteineen (noin 20 sivua), lähetetään viimeistään 15.2.2020 osoitteeseen novakilpailu (at) gmail (piste) com. Sähköpostin otsikoksi nimimerkki sekä novellin nimi, viestin leipätekstiin osallistujan nimi ja yhteystiedot, ja novelli sähköpostin liitteeksi rtf-tiedostona muodossa novellin nimi_nimimerkki.

Lue tarkasti läpi viralliset säännöt! Lisätietoa saa kisan sihteeriltä Taru Hyvöseltä osoitteesta nova2020 (at) tsfs.fi

Nova 2020

Proosa, lyriikka Pirkanmaan kirjoituskilpailu 2020 (29.2.2020)

Järjestyksessään 69. Pirkanmaan kirjoituskilpailu jatkuu helmikuun loppuun. Tampereen kaupunginkirjaston järjestämä Pirkanmaan kirjoituskilpailuun voivat osallistua Pirkanmaan alueella asuvat, työskentelevät tai opiskelevat kirjoittajat, jotka eivät ole julkaisseet kaunokirjallista teosta tai omakustannetta.

Pirkanmaan kirjoituskilpailussa on kaksi sarjaa: proosa ja lyriikka. Kirjoittaja voi osallistua molempiin sarjoihin samanaikaisesti. Palkintolautakuntaan kuuluvat tänä vuonna yliopistonlehtori Hanna Samola, kirjailija Asko Jaakonaho, näytelmäkirjailija, ohjaaja Sirkku Peltola ja runoilija, kääntäjä Pekka Kytömäki.

Pirkanmaan kirjoituskilpailuun osallistuvat työt tulee jättää 29.2.2020 mennessä osoitteella
Tampereen kaupunginkirjasto
Pirkanmaan kirjoituskilpailu
PL 152, 33101 Tampere

Kilpailutyöt voi myös jättää Pirkanmaan kuntien pääkirjastoihin toimitettavaksi edelleen. Tekstit on kirjoitettava koneella A4-kokoisille arkeille ja varustettava nimimerkillä. Tekstien pituus voi olla korkeintaan 10 liuskaa. Lyriikkasarjassa toivotaan yksi runo/sivu -asettelua. Mukaan tulee liittää tekijän oikea nimi ja osoite erillisessä, suljetussa kuoressa. Jos kirjoittaja osallistuu molempiin sarjoihin, kilpailutyöt on lähetettävä kumpikin omissa kuorissaan.

Kilpailun tulokset julkistetaan toukokuussa pääkirjasto Metsossa. Palkitut työt julkaistaan kirjaston verkkosivuilla.

Pirkanmaan kirjoituskilpailu

Maaliskuu 2020

Romaani
Karisto: Elämää 20-luvulla (31.3.2020)

Karisto Oy järjestää kirjoituskilpailun teemalla ”Elämää 20-luvulla”. Kilpailussa haetaan romaania, joka kertoo nykyhetkestä jotain olennaista. Elämme monenlaisten muutosten aikaa – miten se näkyy arjessa? Millaista on elämä alkavalla 2020-luvulla? Kilpailuun toivotaan yllättäviä näkökulmia, vahvaa tarinaa ja tarkkoja havaintoja. Lajityyppi on vapaa.

Käsikirjoitus lähetetään sähköpostin liitteenä pdf-muodossa 31.3.2020 mennessä osoitteeseen kustannusliike(at)karisto.fi. Viestin otsikoksi teksti ”Elämää 20-luvulla”. Kilpailuun osallistutaan nimimerkillä: merkitse liitetiedostoon vain nimimerkkisi ja kirjoita nimesi ja yhteystietosi sähköpostisaatteeseen.

Elämää 20-luvulla -kirjoituskilpailu

Proosa
J. H. Erkon kirjoituskilpailu (31.3.2020)

J. H. Erkon kirjoituskilpailuun voivat osallistua alle 30-vuotiaat kirjoittajat, jotka eivät ole vielä julkaisseet esikoisteostaan. Kilpailun järjestävät Suomen Nuoriso-opisto, Suomen Nuorisoseurat sekä Nuoren Voiman Liitto.

Proosatekstin pituus korkeintaan 15 liuskaa. Voittajat julkistetaan lokakuussa 2020.

Teksti toimitetaan viimeistään 31.3.2020 osoitteeseen erkonkilpailu(at)nuorenvoimanliitto.fi pdf-muodossa. Mainitse sähköpostiviestissä nimimerkkisi, oikea nimesi, syntymäaikasi ja yhteystietosi. Postitse tekstin voi lähettää osoitteeseen Nuoren Voiman Liitto, J.H. Erkon kirjoituskilpailu, Fredrikinkatu 23 D 4, 00120 Helsinki. Jos lähetät tekstin postitse, sulje tekstit isoon (A4) kirjekuoreen. Laita niiden mukaan pienempi kuori, jonka sisällä ovat nimesi, syntymäaikasi ja yhteystietosi. Merkitse lähettäjäksi itse keksimäsi nimimerkki, ja kirjoita oikeat yhteystietosi vain pienemmän kuoren sisällä olevalle lapulle.

J. H. Erkon kirjoituskilpailu

Elämäkerta
Naisen ääni (31.3.2020)

Kirjoita kiinnostavan suomalaisen naisen elämäkerta. Naisen ääni -kirjoituskilpailun järjestävät Suomalainen Naisliitto ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seura.

Pienoiselämäkerran päähenkilö voi olla kansallinen tai oman paikkakuntasi vaikuttajanainen, oman ammattialasi tai yhdistyksesi vaikuttaja, nainen, joka on vaikuttanut merkittävällä tavalla elämääsi tai esimerkiksi mummosi, äitisi, tätisi, siskosi. Elämäkerta voi olla kertomus päähenkilön koko elämänkaaresta tai jostakin tietystä osasta hänen elämäänsä, joka on tärkeää tuoda esille. Yhdessä elämäkerrat kartuttavat tietoa siitä, mitä naiset ovat tehneet, miten naiset ovat vaikuttaneet suomalaisen yhteiskunnan kehittymiseen, miten he ovat eläneet ja miten selviytyneet elämän haasteista.

Kaikki kilpailuun lähetetyt elämäkerrat julkaistaan Naisten Ääni -sivustolla ja arkistoidaan Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran arkistoon.

Mikäli kohdehenkilösi on elossa, pyydä häneltä lupa artikkelin kirjoittamiseen ja julkaisemiseen. Kerro hänelle myös, minne tiedot tallennetaan: Naisten Ääni -artikkelitietokantaan ja Suomalaisen Kirjallisuuden seuran arkistoihin, jos olet antanut suostumuksen siihen. Anna kohdehenkilösi määritellä yksityisyytensä rajat. Käytä yksityiselämästä kertoessasi vain sellaisia tietoja, jotka henkilö on itse kertonut.

Naisten ääni -kirjoituskilpailu

Toukokuu 2019

Rikosnovelli
Rikospaikkana Varkaus (31.5.2020)

Dekkarit Festivaali – Rikospaikkana Varkaus järjestää valtakunnallisen rikosaiheisen novellikirjoituskilpailun, jonka aiheena on ”Perhe on pahin”. Novelli voi perustua tositapahtumiin tai olla kokonaan fiktiivinen.

Kilpailu on kaikille avoin. Tekstien tulee olla suomenkielisiä ja aiemmin julkaisemattomia ja korkeintaan kahdeksan (8) A4-liuskaa pitkiä (fontti Times New Roman, koko 12 ja riviväli 1,5). Sivut numeroidaan eikä papereita kiinnitetä toisiinsa.

Teksti tulee lähettää nimimerkillä varustettuna 31.5.2020 mennessä (postileima 31.5.2020) osoitteeseen: Warkauden Klubi, Ahlströminkatu 13, 78250 Varkaus. Lähetyksen yhteyteen erilliseen suljettuun kirjekuoreen tulee laittaa oma nimi ja yhteystiedot. Vaihtoehtoisesti käsikirjoitus voidaan lähettää sähköisesti (tiedostomuoto .doc) osoitteeseen: varkausbrott(at)gmail.com

Kilpailutöitä ei palauteta eikä kilpailuun osallistumisesta mahdollisesti aiheutuvia kuluja korvata. Julkaisuoikeudet siirtyvät festivaalijärjestäjälle mahdollista novellikokoelmaa varten.

Rikosnovellikilpailu 2020

Heinäkuu 2020

Kaunokirjallinen proosa tai asiaproosa (romaani/novellikokoelma/asiaproosateos)
“Minä ja metsä”, Kustannus Aarnin kirjoituskilpailu (15.7.2020)

Minä ja metsä -kirjoituskilpailussa haetaan uutta suomenkielistä suorasanaista romaania, novellikokoelmaa tai asiaproosateosta, joka kommentoi joko konkreettisesti tai kaunokirjallisin keinoin suhdettamme metsään. Metsä ymmärretään kilpailussa laajasti metsäluontona, ja sitä saa käsitellä myös globaalista näkökulmasta. Metsän ei tarvitse olla suomalainen metsä.

Kilpailuteosten genreä eli lajityyppiä ei ole rajattu. Käsikirjoituksen kokonaispituuden on oltava vähintään 35 000 sanaa. Määrä vastaa noin 160 sivua valmiissa kirjassa.

Kilpailuun osallistutaan nimimerkillä. Kilpailutyöt lähetetään sähköpostin liitetiedostona osoitteeseen metsa2020(at)kustannusaarni.fi tai postitse Kustannus Aarni, Liljequistintie 6, 45700 Kuusankoski. Kirjoita postin saatekirjeeseen tieto käyttämästäsi nimimerkistä sekä yhteystietosi.

Kilpailuaika päättyy 15.7.2020. Kolmen kärkeen sijoittuneet teokset julkaistaan vuosien 2021–2023 aikana Aarnin kustannusohjelmassa. Lisätietoja myös sähköpostitse osoitteesta toimitus(at)kustannusaarni.fi

Minä ja metsä

Kohtaus (draama/proosa/runo)
“Tilanne päällä”, Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston kirjoituskilpailu (31.7.2020)

Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto sekä Oulun kirjailijaseura ry järjestävät kaikille avoimen kirjoituskilpailun (omakustanteet ja antologiat eivät ole este osallistumiselle). Kilpailuun lähetettävien töiden tulee olla ennen julkaisemattomia ja palkitsemattomia (koskee myös omakustanteita ja antologioita).

Kirjoitusten aihe on ”Tilanne päällä”. Kilpailussa etsitään 1–3 liuskan mittaisia tekstejä, joiden keskiössä on kohtaus. Kohtauksen kirjoittamisessa tarvitaan yleensä dialogin, toiminnan ja käänteen tajua, mutta kukin kirjoittaja voi lähestyä teemaa haluamallaan tavalla. Teksti voi olla siis draamaa, proosaa tai runoa.

Suomenkieliset tekstit varustetaan nimimerkillä ja lähtetään word-, odt- tai rtf-muodossa sähköpostin liitteenä 31.7.2020 mennessä osoitteeseen kirjoituskilpailu.pp(at)gmail.com. Sähköpostin aihekenttään laitetaan merkintä Kirjoituskilpailu. Yhteystiedot (nimi, osoite, puhelin, sähköposti) kirjoitetaan sähköpostin viestikenttään.

Yhdeltä kilpailijalta hyväksytään kilpailuun yksi teksti, jonka maksimipituus on 3 liuskaa. Voittajat ja parhaista teksteistä tehty kooste julkistetaan marraskuussa 2020 kesäyliopiston kotisivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

Lisätietoa Merja Kuure, koulutussuunnittelija
merja.kuure(at)pohjois-pohjanmaa.fi, 044 465 2203

Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston kirjoituskilpailu

Elokuu 2020

Vapaa tekstilaji
Joulupukin kootut tarinat (31.8.2020)

JouluTaika julkaisee marraskuussa 2020 Joulupukin kootut tarinat.

Lähetä joulupukkitarina sähköpostilla joulu(a)tuulet.fi tai kirjeitse TT-Tuulet Kustannus Oy, Huvilakatu 8, 06100 Porvoo. Parhaat tarinat julkaistaan.

Tekstin pituus korkeintaan 5 000 merkkiä (2–3 liuskaa). Osallistujan tulee hyväksyä nimensä ja kirjoituksensa julkaiseminen TT-Tuulet Kustannus Oy:n/TIDmedian kanavissa. Liitä mukaan yhteystietosi.

Joulupukki-tarina

Share