Kirjoituskilpailut

Kirjoituskilpailuja 2023

Kirjoituskilpailujen ja kirjoituskutsujen esittelyt on koottu tälle sivulle lyhennettyinä, alkuperäiset ohjeet ja säännöt löytyvät kunkin kilpailun tai kirjoituskutsun linkin takaa. Lue aina varsinaisen kilpailusivun ohjeet ja säännöt huolellisesti ja toimi niiden mukaan.

Tammikuu 2023

ei toistaiseksi kilpailuja

Helmikuu 2023

Lyriikka
Runo-Kaarina 2023 (13.2.2023)

Runo-Kaarina-kilpailu etsii runoteosta, runokokoelmaa. Kilpailuun saavat osallistua ne kirjoittajat, jotka eivät ole aikaisemmin julkaisseet omaa kokoelmaa. Fennicaan ilmoitetut kirjat katsotaan julkaisuiksi. Esiintyminen antologioissa ei estä osallistumista. Muulla kielellä kuin suomeksi kirjoitetut kokoelmat arvioidaan kilpailijan lähettämän suomenkielisen käännöksen pohjalta.

Nimimerkillä varustettujen käsikirjoitusten on oltava perillä viimeistään maanantaina 13.2.2023 kello 15.00. Kokoelmia ei oteta vastaan sähköpostilla. Mainitun päivämäärän jälkeen saapuvat kokoelmat eivät ole mukana kilpailussa.

Kilpailutyön mukana toimitetaan nimimerkin paljastava kirjekuori, jonka sisällä on kirjoittajan nimi, osoite, puhelinnumero ja toimiva sähköpostiosoite.

Käsikirjoitukset lähetetään osoitteeseen Kaarinan kaupunki / kulttuuri- ja kirjastopalvelut, PL 50, 20780 Kaarina, kuoreen merkintä ”Runo-Kaarina”.

Kilpailumateriaaleja ei palauteta, älä siis lähetä alkuperäistä käsikirjoitusta. Runojen toivotaanolevan irrallisilla A4-papereilla. Kuvitetut käsikirjoitukset arvioidaan painoteknisten ja tekijänoikeudellisten syiden vuoksi pelkästään teksteinä.

Runo-Kaarina

Kalastus- ja metsästysaiheiset novellit, kertomukset ja asiatekstit
Eränkävijän kirjoituskilpailu 2023 (15.2.2023)

Eränkävijän perinteikäs kirjoituskilpailu on järjestetty jo 70 kertaa. Tarkoituksena on jälleen löytää Kustannus Oy Otavan syksyisin julkaisemaan Eränkävijään sekä Metsästys ja Kalastus -lehteen hyviä eräkirjoituksia. Kilpailu on kaikille avoin.

Kilpailussa on kaksi sarjaa: kalastus- ja metsästysaiheiset kirjoitukset. Kilpailuun voi osallistua myös muilla eränkäyntiin liittyvillä kirjoituksilla, jotka eivät selvästi ole metsästys- tai kalastusaiheisia. Tällöin kirjoittaja voi nimetä kumpaan sarjaan hän haluaa osallistua. Kilpailuun ovat tervetulleita niin novellit, kertomukset kuin asiatekstitkin.

Kirjoituksen pituuden toivotaan olevan alle 15 000 merkkiä. Pyydämme lähettämään tekstin sekä printtinä että muistitikulle tallennettuna.

Kirjoitukseen liittyvät valokuvat ovat toivottuja. Kilpailuun lähetettävät kirjoitukset eivät saa olla aiemmin julkaistuja.

Kustantajat pidättävät itselleen oikeuden julkaista palkitut kirjoitukset ilman erillistä tekijänpalkkiota ja muut kirjoitukset tavanomaisella kirjoituspalkkiolla Eränkävijässä tai Metsästys ja Kalastus -lehdessä ja sen verkkopalvelussa.

Kilpailukirjoitukset tulee lähettää 15.2.2023 mennessä osoitteella:
Metsästys ja Kalastus
Firdonkatu 2 T 151 00015 OTAVAMEDIA
Kuoreen tunnus ”Eränkävijä”. Kirjoitus on varustettava nimimerkillä ja lähetykseen on liitettävä suljettu kuori, joka sisältää kirjoittajan nimen ja tarkat yhteystiedot sekä sähköpostiosoitteen.

Jokainen kilpailukirjoitus on lähetettävä eri kuoressa. Palautuskuorella ja postimerkillä varustetut kirjoitukset palautetaan.

Lisätietoja

Eränkävijän kirjoituskilpailu 2023

Novelli
Aikamatkustusantologia (28.2.2023)

Tervetuloa kirjoittamaan aikamatkustuksesta! Jos aikamatkustus olisi keksitty, matkustaisitko lähimenneisyyteen, tulevaisuuteen vai kenties kauas historiassa? Olisiko aikamatkustus ajankohtaista tässä todellisuudessa vai jossain toisessa maailmassa? Miten aikamatkustus toimisi, ja mitä seurauksia aikamatkustamisella voisi olla? Miten paljon menneisyyttä voi muuttaa ilman, että tulevaisuus muuttuu liikaa? Miten paljon tulevaisuutta voi peukaloida, ja mitkä tulevaisuuteen matkustamisen pahimmat sudenkuopat ovat? Miten aikamatkustuksen paradoksit vältetään – vai vältetäänkö? Ovatko aikamatkustajat tulleet nykyhetkeen menneestä tai tulevasta, vai onko tarinan päähenkilö itse aikamatkustaja? Millaisia eri kirjallisuuden genrejä aikamatkustukseen voisi liittää?

Etsimme novelleja aikamatkustusta käsittelevää antologiaa varten. Antologia on tarkoitus koota pääosin vapaan tekstihaun kautta, mutta mukaan myös kutsutaan muutamia kirjoittajia. Valitsemme teksteistä mahdollisimman monipuolisen kattauksen aikamatkustukseen liittyviä novelleja, jotka antologian toimittajat Matti Järvinen ja Venla Lintunen toimittavat sekä sisällön että kielen osalta.

Tarkoituksena on julkaista antologia syksyllä 2023, mutta mikäli julkaisukelpoisia tekstejä ei tule tarpeeksi paljon, kustantaja varaa oikeuden jättää antologian julkaisematta tai mahdollisesti muuttaa sen julkaisuaikataulua. Kaikkia tarjottuja tekstejä ei myöskään valitettavasti voida julkaista.

Kaikki genret ja aikamatkustuksen variaatiot ovat tervetulleita mukaan. Maksimipituus teksteille on 20 liuskaa (Fontti Times New Roman 12, riviväli 1,5). Haussa ovat nimenomaan novellit, eivät raapaleet tai muu lyhytproosa, mutta varsinaista alarajaa tekstien pituudelle ei ole, kunhan teksti voidaan katsoa novelliksi. Tekstit toimitetaan sähköpostitse osoitteeseen matti piste jarvinen ät nysalor piste net viimeistään 28.2.2023 muokattavana tekstitiedostona, esimerkiksi rtf-tiedostona, eli pdf-tiedosto ei käy.

Kullekin antologiaan mukaan päässeelle kirjailijalle maksetaan 50 euron palkkio julkaisuluvasta ja toimitetaan antologiaa viisi ilmaista tekijäkappaletta. Tekijöillä on myös mahdollisuus ostaa antologiaa lisää alennushintaan. Julkaisulupa antaa Nysalor-kustannukselle vuoden yksinoikeuden novellin julkaisemiseen ja pysyvän oikeuden ottaa tarinasta uusia painoksia, koska pyrkimys on pitää teos tulevaisuudessakin saatavilla. Vuoden kuluttua julkaisusta kirjoittaja on vapaa julkaisemaan novellin muuallakin.

Lisätietoja
Nysalor-kustannus (Facebook)

Tieteis- tai fantasianovelli
Nova 2023 (28.2.2023)

Aloitteleville kirjoittajille suunnattu tieteis- ja fantasianovellien kirjoituskilpailu Nova järjestetään 23. kerran. Kilpailun deadline on 28.2.2023 kello 23.59.

Novellit tulee kirjoittaa suomeksi. Aihe on vapaa, kunhan se liittyy science fictioniin tai fantasiaan. Kisaan voi osallistua useammalla novellilla.

Tekstit, joiden maksimipituus on 45 000 merkkiä välilyönteineen (noin 20 sivua), lähetetään viimeistään 28.2.2023 osoitteeseen novakilpailu (at) gmail (piste) com. Sähköpostin otsikoksi nimimerkki sekä novellin nimi, viestin leipätekstiin osallistujan nimi ja yhteystiedot, ja novelli sähköpostin liitteeksi rtf-tiedostona muodossa novellin nimi_nimimerkki.rtf.

Lue tarkasti läpi viralliset säännöt!

Lisätiedot
kisan sihteeri Milla Havanka, nova2023 (at) tsfs (piste) fi

Nova 2022

Proosa, lyriikka
Pirkanmaan kirjoituskilpailu 2023 (28.2.2023)

Järjestyksessään 72. Pirkanmaan kirjoituskilpailu jatkuu helmikuun loppuun. Tampereen kaupunginkirjaston järjestämään Pirkanmaan kirjoituskilpailuun voivat osallistua Pirkanmaan alueella asuvat, työskentelevät tai opiskelevat kirjoittajat, jotka eivät ole julkaisseet kaunokirjallista teosta tai omakustannetta.

Pirkanmaan kirjoituskilpailussa on kaksi sarjaa: proosa ja lyriikka. Kirjoittaja voi osallistua molempiin sarjoihin samanaikaisesti.

Palkintolautakuntaan kuuluvat tänä vuonna kirjailija Anni Kytömäki, toimittaja Tero Alanko, tuottaja-tiedottaja Simo Ollila sekä kirjailija, sanataideopettaja Päivi Haanpää

Pirkanmaan kirjoituskilpailuun osallistuvat työt tulee jättää 28.2.2023 mennessä. Kilpailutöitä voi jättää sähköisesti pdf-muodossa kirjoituskilpailun verkkosivuilla olevalla e-lomakkeella tai toimittaa paperisina Pirkanmaan kuntien pääkirjastoihin tai postitse osoitteeseen:
Tampereen kaupunginkirjasto
Pirkanmaan kirjoituskilpailu
PL 152, 33101 Tampere

Tekstit on kirjoitettava koneella A4-kokoisille arkeille ja varustettava nimimerkillä. Fonttikoon tulee olla vähintään 12 pt ja rivivälin 1 tai enemmän. Tekstien pituus voi olla korkeintaan 10 sivua. Lyriikkasarjassa toivotaan yksi runo/sivu -asettelua. Mukaan tulee liittää tekijän oikea nimi ja osoite erillisessä, suljetussa kuoressa. Jos kirjoittaja osallistuu molempiin sarjoihin, kilpailutyöt on lähetettävä kumpikin omissa kuorissaan. E-lomakkeella osallistujan yhteystiedot kerätään automaattisesti erikseen. Kilpailuun voi osallistua vain suomenkielisillä teksteillä.

Kilpailun tulokset julkistetaan toukokuussa pääkirjasto Metsossa. Palkitut työt julkaistaan kirjaston verkkosivuilla.

Tiedustelut
pirkanmaankirjoituskilpailu(at)tampere.fi

Pirkanmaan kirjoituskilpailu

Maaliskuu 2023

Proosa
Saunamuistoja (31.3.2023)

Tykkimäen Sauna, Radio Kaakko ja Reuna Publishing House Oy järjestävät yhdessä kirjoituskilpailun, jonka aiheena on sauna.

Lumienkelit tai kylpy pehmeässä hangessa, makkaran tuoksu, vihdan kirpeät sivallukset selässä vai ehkä kiukaan polttama arpi kannikassa? Sauna on osa suomalaisuuden ydintä ja meillä kaikilla on siitä muistomme. Löylykilpailut, ikkunan huuruun piirretyt sydämet, juhannus, joulu, mökkiranta, syntymä ja kuolema. Mikä on sinun mieleenpainunein, kamalin, hullunkurisin tai paras muistosi saunasta? Kerro se meille!

Kilpailuun osallistutaan suomenkielisellä kaunokirjallisella tekstillä, jonka aiheena on sauna ja siihen liittyvät muistot sattumuksineen. Kilpailun tyylilaji on proosa, runoja emme valitettavasti ota vastaan.

Kukin kirjoittaja voi osallistua kilpailuun yhdellä tekstillä, jonka tulee olla aiemmin julkaisematon. Tekstin enimmäispituus on 10 000 merkkiä ja tekstillä täytyy olla nimi. Tekstit lähetetään ensisijaisesti sähköisesti osoitteeseen kilpailu@reunalla.fi. Tekstitiedostossa ei saa olla kirjoittajan nimeä, vaan kirjoittajan nimi, osoite, sähköposti ja puhelinnumero ovat joko sähköpostin saatteessa tai erillisenä tiedostona.

Raati valitsee 20 tekstiä Saunamuistoja-antologiaan, jonka kustantaa Reuna Publishing House yhdessä Tykkimäen Saunan kanssa ja joka ilmestyy kesällä 2023.

Kilpailuun osallistuessaan kirjoittaja antaa luvan tekstin julkaisulle antologiassa. Mukaan otettavat tekstit toimitetaan ja oikoluetaan. Tekijänoikeudet julkaistaviin teksteihin säilyvät kirjoittajilla. Julkaistavia tekstejä ei laiteta paremmuusjärjestykseen.

Lisätietoja

Paula Seppälä paula@radiokaakko.fi
Olli Sarpo olli.sarpo@reunakirja.fi
Taija Eerola taija@tykkimaensauna.fi

Saunamuistoja-kirjoituskilpailu

Lyriikka
J. H. Erkon kirjoituskilpailu (31.3.2023)

J. H. Erkon kirjoituskilpailuun voivat osallistua vuonna 1993 syntyneet tai sitä nuoremmat kirjoittajat, jotka eivät ole vielä julkaisseet esikoisteostaan tai tehneet kustannussopimusta. Kilpailun järjestävät Suomen Nuoriso-opisto, Suomen Nuorisoseurat sekä Nuoren Voiman Liitto.

Kilpailuun voi osallistua 31.3.2023 kello 23.59 saakka. Teksti toimitetaan verkkolomakkeella (ks. linkki). Maksimisivumäärä 15 sivua (A4) kansilehtineen. Tiedostomuoto pdf. Tiedoston nimeksi nimimerkki, ei oikeita yhteystietoja tiedostoon.

Palkinnot jaetaan lokakuussa 2023.

J. H. Erkon kirjoituskilpailu

Marraskuu 2023

Romaani
NaNoWriMo (1.–30.11.2023)

National Novel Writing Month (NaNoWriMo) haastaa kirjoittamaan romaanin kuukaudessa. Kyse ei ole varsinaisesta kilpailusta vaan enemmänkin kirjoittamishaasteesta.

Share