Kirjoituskilpailut

Kirjoituskilpailuja 2022

Kirjoituskilpailujen esittelyt on koottu tälle sivulle lyhennettyinä, alkuperäiset kilpailun ohjeet ja säännöt löytyvät kunkin kilpailun linkin takaa. Lue aina varsinaisen kilpailusivun ohjeet ja säännöt huolellisesti ja toimi niiden mukaan.

Tammikuu 2022

Romaani (viihdekirjallisuus)
Ihanat kirjat -kilpailu (31.1.2022)

Otava, Karisto, Supla ja Otavan Kirjasäätiö julistavat Ihanat kirjat -kirjoituskilpailun, jossa etsitään uutta viihdekirjallisuuden tähteä ja tunteita herättävää romaanikäsikirjoitusta. Aihe on vapaa, ja tyyli voi olla esimerkiksi feel-goodia, maalaisromantiikkaa, huumoria, historiallista romantiikkaa, chick litiä tai romanttista jännitystä. Kilpailu on avoin kaikille, ja siihen voivat osallistua niin esikoiskirjailijat kuin jo aiemmin kirjoja julkaisseet.

Kilpailussa haetaan käsikirjoituksia, jotka ovat pituudeltaan noin 150 000–200 000 merkkiä eli äänikirjana noin 3–4 tunnin mittaisia.

Potentiaalisimpia tekstejä työstetään yhdessä kirjoittajien kanssa. Finalisteiksi valikoituneiden kirjoittajien kanssa tehdään digitaalista julkaisua koskeva kustannussopimus, ja nämä teokset julkaistaan äänikirjoina Supla+-palvelussa kesäkuussa 2022. Kuulijat äänestävät parhaimmistosta voittajan, joka julkistetaan elokuussa 2022. Parhaiten menestyneistä teoksista tehdään myöhemmin mahdollisesti myös printtikirja. Asian ratkaisee menestys äänikirjana.

Käsikirjoitus tulee jättää viimeistään 31.1.2022 osoitteessa supla.fi/haluatkokirjailijaksi

Ihanat kirjat -kilpailu

Helmikuu 2022

Lyhytproosa
Pullopostia mereltä (28.2.2022)

Meripäivien kirjoituskilpailu on valtakunnallinen ja kaikille avoin kirjoituskilpailu, jonka teemana on meri. Kilpailuun voi osallistua lyhytproosalla. Lyhytproosaksi määritellään novellit, muistelmat, esseet, kertomukset. Kirjoitusten tulee olla alkuperäisiä, aiemmin julkaisemattomia ja suomenkielisiä.

Kilpailuun osallistuvien tekstien tulee olla A4-arkeille, vain yhdelle puolelle koneella kirjoitettuja. Tekstien maksimisivumäärä on 12 liuskaa/30 000 merkkiä. Samaan kokonaisuuteen kuuluvat liuskat on numeroitava. Kirjoituksella tulee olla nimi. Käsinkirjoitettuja tekstejä ei hyväksytä. Sama kirjoittaja voi osallistua kilpailuun vain yhdellä tekstillä. Kilpailutöitä ei palauteta, joten niistä on syytä ottaa kopio omaa käyttöä varten.

Kirjeitse lähetetyissä teksteissä nimimerkin henkilötietojen (nimi, osoite, sähköposti ja puhelinnumero) pitää olla näkymättömissä mukaan liitetyssä kirjekuoressa, jonka päälle osallistuja kirjoittaa nimimerkkinsä, kirjoituksensa nimen ja liuskamäärän. Toimitusosoite sähköpostitse: meripaivat(at)kotka.fi, viestin aiheeksi Meripäivien kirjoituskilpailu. Postitusosoite printatuille teksteille: Aviador Kustannus/Kulttuurikulma Vironkatu 12 00170 Helsinki Kirjeen aiheeksi Meripäivien kirjoituskilpailu

Kilpailun järjestävät Aviador Oy ja Kotkan Meripäivät.

Pullopostia mereltä

Maaliskuu 2022

Novelli (spekulatiivinen fiktio)
Lintu (15.3.2022)

Kulttuuriyhdistys Korppi ja Verkkolehti Usva julkistavat novellikilpailun teemalla lintu. Mistä sielulinnut tulevat, ja mitä ne oikeasti tarkoittavat? Onko tulevaisuudessa enää lintuja vai ainoastaan ihmisten rakentamia konstruktioita? Miten lintu voi muuttaa todellisuuden toiseksi?

Haussa ovat spekulatiivisen fiktion (kuten tieteiskirjallisuus, fantasia, kauhu, uuskumma, maaginen realismi) piiriin kuuluvat novellit.

Kilpailun 3–5 parasta tekstiä toimitetaan mukaan Kulttuuriyhdistys Korpin antologiaan, joka ilmestyy vuoden 2022 aikana. Kilpailun parhaimmisto saa kirjapalkintoja sekä asiantuntevan palautteen novelleistaan. Kärkitekstejä myös julkaistaan Verkkolehti Usvassa.

Palauta novelli doc- tai pdf-muodossa osoitteeseen kulttuuriyhdistyskorppi(at)gmail.com 15.3.2022 mennessä. Novellien maksimipituus on 6000 sanaa (noin 20 sivua). Varusta kisatekstisi nimimerkillä. Olemme yhteydessä kisassa menestyjiin sähköpostin välityksellä.

Korpin kirjoituskilpailu

Proosa
J. H. Erkon kirjoituskilpailu (31.3.2022)

J. H. Erkon kirjoituskilpailuun voivat osallistua vuonna 1992 syntyneet tai sitä nuoremmat kirjoittajat, jotka eivät ole vielä julkaisseet esikoisteostaan tai tehneet kustannussopimusta. Kilpailun järjestävät Suomen Nuoriso-opisto, Suomen Nuorisoseurat sekä Nuoren Voiman Liitto.

Kilpailuun voi osallistua 31.3.2022 kello 23.59 saakka. Teksti toimitetaan verkkolomakkeella (ks. linkki). Maksimisivumäärä 15 sivua (A4) kansilehtineen. Tiedostomuoto pdf. Tiedoston nimeksi nimimerkki, ei oikeita yhteystietoja tiedostoon.

Palkinnot jaetaan lokakuussa 2022.

J. H. Erkon kirjoituskilpailu

Marraskuu 2022

Romaani
NaNoWriMo (1.–30.11.2022)

National Novel Writing Month (NaNoWriMo) haastaa kirjoittamaan romaanin kuukaudessa. Kyse ei ole varsinaisesta kilpailusta vaan enemmänkin kirjoittamishaasteesta.

Share