Kirjoituskilpailut

Kirjoituskilpailuja 2019

Kirjoituskilpailujen esittelyt on koottu tälle sivulle lyhennettyinä, alkuperäiset kilpailun ohjeet ja säännöt löytyvät kunkin kilpailun linkin takaa. Lue aina varsinaisen kilpailusivun ohjeet ja säännöt huolellisesti ja toimi niiden mukaan.

Toukokuu 2019

Jännitysromaani
Rikos 2019 (31.5.2019)

Kustannusosakeyhtiö Otava, Otavan Kirjasäätiö ja tuotantoyhtiö Dionysos Films julistavat suuren Rikos 2019 -kirjoituskilpailun. Kilpailussa etsitään seuraavaa kansainvälisen tason suomalaista huippujännäriä, romaania, jossa voisi olla potentiaalia myös elokuvaksi tai tv-sarjaksi.

Kilpailun piiriin kuuluvat kaikki rikoskirjallisuuden lajit. Kyseeseen voi siis tulla niin perinteinen dekkari, psykologinen jännitys, kiivastahtinen toimintatrilleri kuin vaikka historian salaisuuksia avaava mysteeri. Käsikirjoitusten aihe on vapaa.

Osallistumisaika on 7.9.2018–31.5.2019. Kilpailuun osallistutaan 100 liuskan (n. 2000 merkkiä / liuska) näytteellä käsikirjoituksen alusta sekä riittävän yksityiskohtaisella synopsiksella kokonaisuudesta.

Kilpailu on avoin kaikille 18 vuotta täyttäneille kirjoittajille. Aiempi kirjallinen tuotanto ei ole este osallistumiselle, mutta kilpailuun osallistuvasta käsikirjoituksesta ei saa olla kustannussopimusta tai muita sopimuksia minnekään.

Kilpailuun osallistutaan nimimerkillä. Kilpailuun tarkoitetut käsikirjoitukset lähetetään 31.5.2019 mennessä paperilla, yhdelle puolelle arkkia tulostettuina osoitteeseen

Kustannusosakeyhtiö Otava
”Rikos 2019 -kirjoituskilpailu”
Uudenmaankatu 10
00120 Helsinki

Sulje nimesi ja yhteystietosi erilliseen kirjekuoreen, jonka päällä on nimimerkkisi. Emme palauta käsikirjoituksia.

Kilpailun voittajat julkistetaan Helsingin kirjamessuilla 2019.

Lisätiedot: Kaunokirjallisuuspäällikkö Antti Kasper / antti.kasper(at)otava.fi / 050 313 2414

Rikos 2019

Kesäkuu 2019

Novelli
Rikospaikkana Varkaus: Rikosnovelli (20.6.2019)

Rikospaikkana Varkaus -dekkarifestivaalin valtakunnallinen rikosaiheinen novellikirjoituskilpailu, aiheena omankädenoikeus. Novelli voi perustua tositapahtumiin tai olla kokonaan fiktiivinen. Kilpailu on kaikille avoin, aiemmin julkaisemattomien kilpailutekstien kieli on suomi ja mitta enimmillään kahdeksan (8) A4-liuskaa. Fonttityyppi Times New Roman, koko 12 ja riviväli 1,5. Sivut numeroidaan eikä papereita kiinnitetä toisiinsa. Yhdelle puolelle kahtena kappaleena tulostettu teksti tulee lähettää nimimerkillä varustettuna 20.6.2019 mennessä (postileima 20.6.2019) osoitteeseen: Warkauden Klubi, Ahlströminkatu 13, 78250 Varkaus. Lähetyksen yhteyteen erilliseen suljettuun kirjekuoreen tulee laittaa oma nimi ja yhteystiedot. Vaihtoehtoisesti käsikirjoitus voidaan lähettää sähköisesti osoitteeseen: varkausbrott(at)gmail.com Julkaisuoikeudet siirtyvät festivaalijärjestäjälle mahdollista novellikokoelmaa varten.

Brott: kirjoituskilpailu

Heinäkuu 2019

Vapaa tekstilaji, kohderyhmä nuoret
Lastenkirjainstituutti ja Karisto Oy: Sytytä lukemisen vimma! (31.7.2019)

Lastenkirjainstituutti ja Karisto Oy järjestävät kirjoituskilpailun, jossa etsitään erityisesti 11–14-vuotiaita poikia kiinnostavaa kaunokirjallista käsikirjoitusta.

Etsimme rohkeita ja uudenlaisia tekstejä, jotka koukuttavat nuoret kirjojen pariin. Kirjojen tulee olla juonivetoisia, riittävän helppolukuisia ja aiheiltaan erityisesti poikia kiinnostavia. Kaikki pojat eivät ole samasta muotista, aiheet voivat siis olla monenlaisia. Käsikirjoitus voi olla esim. romaani, novellikokoelma, lyriikkaa tai sarjakuvaa.

Kilpailuun voivat osallistua sekä ensikertalaiset että aiemmin julkaisseet kirjailijat. Kilpailuun osallistutaan lähettämällä ennen julkaisematon teksti. Kilpailutekstin pituutta ei ole rajattu. Odotamme sujuvia tekstejä, joihin kohderyhmän on helppo tarttua.

Kilpailuteksti lähetetään 31.7.2019 mennessä (postileiman päivämäärä) paperille tulostettuna osoitteeseen Lastenkirjainstituutti, Puutarhakatu 11 A, 33210 Tampere. Kuoreen merkitään tunnus ”Kirjoituskilpailu VIMMA!”.

Kilpailuun osallistutaan nimimerkillä, joka tulee merkitä selvästi käsikirjoitukseen. Mukaan tulee liittää suljettu kuori, jonka päälle on merkitty osallistujan nimimerkki ja jonka sisällä on osallistujan yhteystiedot. Käsikirjoituksia ei palauteta.

Kilpailun voittajateksti julkaistaan kirjana vuoden 2020 aikana. Karisto Oy varaa oikeuden julkaista myös muita kilpailuun lähetettyjä tekstejä.

Lisätietoja:
Lastenkirjainstituutti, toiminnanjohtaja Kaisa Laaksonen
kaisa.laaksonen(a)lastenkirjainstituutti.fi, p. 050 3615 639

Sytytä lukemisen vimma!

Elokuu 2019

Lyhytelokuvakäsikirjoitus
Northern Script (31.8.2019)

Northern Script -käsikirjoituskilpailu Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa asuville 18–25-vuotiaille. Huom. Tänä vuonna käsikirjoitukset kirjoitetaan englanniksi.

Kilpailuun osallistutaan korkeintaan 10 sivun mittaisella käsikirjoituksella. Tekstin tulee olla perillä viimeistään 31.8.2019.

Kuusi parasta kirjoittajaa saa mahdollisuuden työstää käsikirjoituksia eteenpäin saamansa palautteen perusteella. Kilpailun voittaja palkitaan elokuvatyöpajamatkalla Norjan Tromssaan.

Kilpailun teema on vuonna 2019 “ideal distance”. Teemaa voi lähestyä hyvin vapaasti. Se voi ilmetä kirjaimellisesti, symbolisesti tai esimerkiksi tunnelman tasolla. Teema voi liittyä myös yhteiskunnallisiin tilanteisiin.

Lisätiedot
Mediakasvatus Metka, liisa.haapanen(at)mediametka.fi

Northern Script

Syyskuu 2019

Vapaa tekstilaji
Ilmasto ja lapset

Vihreä Elämänsuojelun Liitto ry ja Ilmastovanhemmat ry yhdessä järjestävät kaikille avoimen kirjoituskilpailun, jonka teemoina ovat ilmastonmuutos, ekokatastrofi, vanhemmuus ja lapset.

Valmennatko lapsesi öljyn jälkeiseen aikaan? Oletko huolissasi jälkikasvusi selviytymismahdollisuuksista romahtavan yhteiskunnan kurimuksessa? Loppuuko seuraavalta sukupolvelta ensin vesi vai happi? Uskotko kenties siihen, että lapsistasi kasvaa rohkeita tulevaisuuden pelastajia – kansalaisaktivisteja, viisaita päättäjiä tai insinöörejä, jotka ohjaavat koneen ja tekniikan avulla pallomme pois maailmanlopun tieltä? Vai oletko päättänyt olla synnyttämättä lainkaan lapsia ilmastonmuutoksen keskelle?

Kerro meille, millaisia ajatuksia huoli lastemme tulevaisuudesta edessä siintävän ekokatastrofin keskellä herättää. Kirjoitusten tyyli ja muoto ovat vapaasti valittavissa. Lähetä työsi viimeistään 30.9.2019 osoitteeseen info(at)vesl.fi

Voittajakirjoitus julkaistaan Elonkehä-lehdessä, sekä VESL:n ja Ilmastovanhempien nettisivuilla ja palkitaan.

Vihreä elämänsuojelun liitto: Ilmasto ja lapset -kirjoituskilpailu

Marraskuu 2019

Romaani
NaNoWriMo (1.–30.11.2019)

National Novel Writing Month (NaNoWriMo) haastaa kirjoittamaan romaanin kuukaudessa. Kyse ei ole varsinaisesta kilpailusta vaan enemmänkin kirjoittamishaasteesta.

Joulukuu 2019

Raapale
Sata sanaa seudulta (22.12.2019)

Sata sanaa seudulta, deadline: 22.12.2019. Teema ”sata sanaa seudulta”, aihe ja tyylilaji vapaa. Pituus sata sanaa.

Salon Seudun Sanomat järjestää kaikille avoimen Sata sanaa seudulta -kirjoituskilpailun 100-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi. Kilpailu on käynnissä koko vuoden ja päättyy 22.12.2019. Tekstejä julkaistaan Salon Seudun Sanomien kulttuurisivuilla ja netissä vuoden aikana.

Paras teksti palkintaan vuoden lopuksi kirjakauppalahjakortilla. Lisäksi vuoden aikana arvotaan kaikkien osallistujien kesken tuotepalkintoja.

Sata sanaa seudulta

Share