Kirjoituskilpailut

Kirjoituskilpailuja 2019

Kirjoituskilpailujen esittelyt on koottu tälle sivulle lyhennettyinä, alkuperäiset kilpailun ohjeet ja säännöt löytyvät kunkin kilpailun linkin takaa. Lue aina varsinaisen kilpailusivun ohjeet ja säännöt huolellisesti ja toimi niiden mukaan.

Heinäkuu 2019

Runo tai proosa
Muusa 2019 -kirjoituskilpailu (24.7.2019)

Oulun Muusajuhlat -sanataidefestivaalin yhteydessä järjestettävä Muusa-kirjoituskilpailu hakee jälleen lahjakkaiden kirjoittajien kaunokirjallisia tuotoksia. Aiheena tänä vuonna on Reunalla. Kilpailu on avoin kaikille, jotka eivät ole julkaisseet omaa kaunokirjallista teosta. Omakustanteet tai antologiat eivät ole este.

Tekstien tulee olla ennen julkaisemattomia ja suomenkielisiä. Tyylilaji on runo tai proosa, ja enimmäispituus on viisi liuskaa. Proosan riviväli on 1,5 ja fonttikoko 12, runojen asettelu tarpeen mukaan.

Kilpailutöiden tulee olla perillä 24.7.2019 mennessä joko postitse tai sähköpostitse lähetettynä. Kilpailutyöt postitetaan osoitteeseen
Huutomerkki ry
PL 42
90015 Oulun kaupunki
Kuoren päälle merkitään ”Muusa-kirjoituskilpailu”, ja mukaan liitetään erillinen pelkällä nimimerkillä varustettu kirjekuori, jonka sisällä on nimimerkin lisäksi oikea nimi ja yhteystiedot.

Sähköpostitse kilpailutyöt lähetetään pdf-muodossa sähköpostiosoitteeseen huutomerkki.kilpailu(at)gmail.com. Pdf:ään tulee laittaa nimimerkki ja viestin tekstikenttään tekijän nimi ja yhteystiedot.

Lisätietoja ensisijaisesti sähköpostitse huutomerkki.kilpailu(at)gmail.com tai puhelimitse Tarja Longi-Korpua (040 734 4093).

Vuoden 2019 Muusa-kilpailu

Vapaa tekstilaji, kohderyhmä nuoret
Lastenkirjainstituutti ja Karisto Oy: Sytytä lukemisen vimma! (31.7.2019)

Lastenkirjainstituutti ja Karisto Oy järjestävät kirjoituskilpailun, jossa etsitään erityisesti 11–14-vuotiaita poikia kiinnostavaa kaunokirjallista käsikirjoitusta.

Etsimme rohkeita ja uudenlaisia tekstejä, jotka koukuttavat nuoret kirjojen pariin. Kirjojen tulee olla juonivetoisia, riittävän helppolukuisia ja aiheiltaan erityisesti poikia kiinnostavia. Kaikki pojat eivät ole samasta muotista, aiheet voivat siis olla monenlaisia. Käsikirjoitus voi olla esim. romaani, novellikokoelma, lyriikkaa tai sarjakuvaa.

Kilpailuun voivat osallistua sekä ensikertalaiset että aiemmin julkaisseet kirjailijat. Kilpailuun osallistutaan lähettämällä ennen julkaisematon teksti. Kilpailutekstin pituutta ei ole rajattu. Odotamme sujuvia tekstejä, joihin kohderyhmän on helppo tarttua.

Kilpailuteksti lähetetään 31.7.2019 mennessä (postileiman päivämäärä) paperille tulostettuna osoitteeseen Lastenkirjainstituutti, Puutarhakatu 11 A, 33210 Tampere. Kuoreen merkitään tunnus ”Kirjoituskilpailu VIMMA!”.

Kilpailuun osallistutaan nimimerkillä, joka tulee merkitä selvästi käsikirjoitukseen. Mukaan tulee liittää suljettu kuori, jonka päälle on merkitty osallistujan nimimerkki ja jonka sisällä on osallistujan yhteystiedot. Käsikirjoituksia ei palauteta.

Kilpailun voittajateksti julkaistaan kirjana vuoden 2020 aikana. Karisto Oy varaa oikeuden julkaista myös muita kilpailuun lähetettyjä tekstejä.

Lisätietoja:
Lastenkirjainstituutti, toiminnanjohtaja Kaisa Laaksonen
kaisa.laaksonen(a)lastenkirjainstituutti.fi, p. 050 3615 639

Sytytä lukemisen vimma!

Elokuu 2019

Runo
Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston kirjoituskilpailu (15.8.2019)

Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto sekä Oulun kirjailijaseura ry järjestävät kaikille avoimen kirjoituskilpailun (omakustanteet ja antologiat eivät ole este osallistumiselle). Kilpailuun lähetettävien töiden tulee olla ennen julkaisemattomia ja palkitsemattomia (koskee myös omakustanteita ja antologioita).

Kilpailun teemana on “Luonto runossa”. Yhdeltä kilpailijalta hyväksytään kilpailuun enintään kolme runoa, joiden maksimipituus yhteensä on viisi liuskaa. Runot kirjoitetaan kaikki samaan tiedostoon, varustetaan nimimerkillä ja lähetetään sähköpostin liitetiedostona 15.8. mennessä osoitteeseen kirjoituskilpailu.pp(at)gmail.com. Sähköpostin aihekenttään laitetaan merkintä ”Kirjoituskilpailu”. Lähettäjän yhteystiedot (nimi, osoite, puhelin, sähköposti) tulee ilmoittaa sähköpostin viestikentässä.

Voittajat ja kooste parhaista runoista julkaistaan marraskuussa 2019. Pohjanmaan kesäyliopisto pidättää itsellään oikeuden julkaista kirjoituskilpailuun lähetettyjä tekstejä ilman eri korvausta Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston kotisivuilla tai muissa kesäyliopiston toimintaa esittelevissä yhteyksissä tietoverkossa ja sen ulkopuolella.

Lisätietoa Merja Kuure, koulutussuunnittelija
merja.kuure(at)pohjois-pohjanmaa.fi, 044 465 2203

Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston kirjoituskilpailu

Lyhytelokuvakäsikirjoitus
Northern Script (31.8.2019)

Northern Script -käsikirjoituskilpailu Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa asuville 18–25-vuotiaille. Huom. Tänä vuonna käsikirjoitukset kirjoitetaan englanniksi.

Kilpailuun osallistutaan korkeintaan 10 sivun mittaisella käsikirjoituksella. Tekstin tulee olla perillä viimeistään 31.8.2019.

Kuusi parasta kirjoittajaa saa mahdollisuuden työstää käsikirjoituksia eteenpäin saamansa palautteen perusteella. Kilpailun voittaja palkitaan elokuvatyöpajamatkalla Norjan Tromssaan.

Kilpailun teema on vuonna 2019 “ideal distance”. Teemaa voi lähestyä hyvin vapaasti. Se voi ilmetä kirjaimellisesti, symbolisesti tai esimerkiksi tunnelman tasolla. Teema voi liittyä myös yhteiskunnallisiin tilanteisiin.

Lisätiedot
Mediakasvatus Metka, liisa.haapanen(at)mediametka.fi

Northern Script

Syyskuu 2019

Vapaa tekstilaji
Ilmasto ja lapset (30.9.2019)

Vihreä Elämänsuojelun Liitto ry ja Ilmastovanhemmat ry yhdessä järjestävät kaikille avoimen kirjoituskilpailun, jonka teemoina ovat ilmastonmuutos, ekokatastrofi, vanhemmuus ja lapset.

Valmennatko lapsesi öljyn jälkeiseen aikaan? Oletko huolissasi jälkikasvusi selviytymismahdollisuuksista romahtavan yhteiskunnan kurimuksessa? Loppuuko seuraavalta sukupolvelta ensin vesi vai happi? Uskotko kenties siihen, että lapsistasi kasvaa rohkeita tulevaisuuden pelastajia – kansalaisaktivisteja, viisaita päättäjiä tai insinöörejä, jotka ohjaavat koneen ja tekniikan avulla pallomme pois maailmanlopun tieltä? Vai oletko päättänyt olla synnyttämättä lainkaan lapsia ilmastonmuutoksen keskelle?

Kerro meille, millaisia ajatuksia huoli lastemme tulevaisuudesta edessä siintävän ekokatastrofin keskellä herättää. Kirjoitusten tyyli ja muoto ovat vapaasti valittavissa. Lähetä työsi viimeistään 30.9.2019 osoitteeseen info(at)vesl.fi

Voittajakirjoitus julkaistaan Elonkehä-lehdessä, sekä VESL:n ja Ilmastovanhempien nettisivuilla ja palkitaan.

Vihreä elämänsuojelun liitto: Ilmasto ja lapset -kirjoituskilpailu

Lokakuu 2019

Scifi- tai fantasianovelli
Noviisi 2019 (31.10.2019)

Noviisi 2019 on science fiction- ja fantasianovellikilpailu 13–17-vuotiaille nuorille. Kilpailun järjestävät Suomen tieteis- ja fantasiakirjoittajat (Stk), Turun yliopiston tieteiskulttuurikabinetti (Tutka) ja Turun Science Fiction Seura (TSFS).

Tekstien on oltava alkuperäisiä ja ennen julkaisemattomia niin paperilla kuin verkossa. Alkuperäisellä tarkoitetaan tässä myös fanficin rajaamista kisan ulkopuolelle. Kisaan voi halutessaan ottaa osaa useammalla novellilla. Kilpailutekstien kieli on suomi.

Tekstin maksimipituus on 10 000 merkkiä (välilyönteineen) eli viisi liuskaa. Novellit lähetetään sähköpostin liitetiedostona (rtf tai txt) 31.10.2019 keskiyöhön mennessä osoitteeseen noviisikilpailu(at)gmail.com. Ilmoita sähköpostin leipätekstissä koko nimesi, osoitteesi ja syntymävuotesi.

Noviisi 2019

Marraskuu 2019

Romaani
NaNoWriMo (1.–30.11.2019)

National Novel Writing Month (NaNoWriMo) haastaa kirjoittamaan romaanin kuukaudessa. Kyse ei ole varsinaisesta kilpailusta vaan enemmänkin kirjoittamishaasteesta.

Joulukuu 2019

Raapale
Sata sanaa seudulta (22.12.2019)

Sata sanaa seudulta, deadline: 22.12.2019. Teema ”sata sanaa seudulta”, aihe ja tyylilaji vapaa. Pituus sata sanaa.

Salon Seudun Sanomat järjestää kaikille avoimen Sata sanaa seudulta -kirjoituskilpailun 100-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi. Kilpailu on käynnissä koko vuoden ja päättyy 22.12.2019. Tekstejä julkaistaan Salon Seudun Sanomien kulttuurisivuilla ja netissä vuoden aikana.

Paras teksti palkintaan vuoden lopuksi kirjakauppalahjakortilla. Lisäksi vuoden aikana arvotaan kaikkien osallistujien kesken tuotepalkintoja.

Sata sanaa seudulta

Rikosnovelli
Rikos ei katso ikää (31.12.2019)

Rikos ei katso ikää on aiheena Kouvolan Dekkaripäivien rikosnovellien kirjoituskilpailussa. Kaikille avoimen kilpailun järjestäjä on Kouvolan kaupunginkirjasto.

Kilpailussa on kaksi sarjaa: nuoret (13–18-vuotiaat) ja aikuiset. Nuorten sarjaan osallistuja ilmoittaa ikänsä tekstin etusivulla nimimerkin yhteydessä.

Kilpailuun voi osallistua yhdellä suomenkielisellä rikosnovellilla, jossa on mukana eri ikäisiä henkilöitä sekä ongelmia sukupolvien välillä. Tapahtumat voi sijoittaa mihin tahansa aikaan ja paikkaan.

Tekstin pituus on korkeintaan viisi liuskaa (10 000 merkkiä). Tulosta teksti yhdelle puolelle paperia Arial- tai Calibri-fontilla, pistekoko 12, rivinväli 1,5. Lähetä novelli postitse kahtena kappaleena 31.12.2019 mennessä osoitteeseen: Kouvolan kaupunginkirjasto, PL 33, 45101 Kouvola. Kuoreen merkintä ”Kirjoituskilpailu”.

Käytä nimimerkkiä, mutta liitä tekstin mukaan erillisessä suljetussa kirjekuoressa oikeat henkilö- ja yhteystietosi: nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite.

Kouvolan Dekkaripäivät: Rikos ei katso ikää -kilpailu

Maaliskuu 2020

Romaani
Karisto: Elämää 20-luvulla (31.3.2020)

Karisto Oy järjestää kirjoituskilpailun teemalla ”Elämää 20-luvulla”. Kilpailussa haetaan romaania, joka kertoo nykyhetkestä jotain olennaista. Elämme monenlaisten muutosten aikaa – miten se näkyy arjessa? Millaista on elämä alkavalla 2020-luvulla? Kilpailuun toivotaan yllättäviä näkökulmia, vahvaa tarinaa ja tarkkoja havaintoja. Lajityyppi on vapaa.

Käsikirjoitus lähetetään sähköpostin liitteenä pdf-muodossa 31.3.2020 mennessä osoitteeseen kustannusliike(at)karisto.fi. Viestin otsikoksi teksti ”Elämää 20-luvulla”. Kilpailuun osallistutaan nimimerkillä: merkitse liitetiedostoon vain nimimerkkisi ja kirjoita nimesi ja yhteystietosi sähköpostisaatteeseen.

Elämää 20-luvulla -kirjoituskilpailu

Share