Kirjoituskilpailut

Kirjoituskilpailuja 2020

Kirjoituskilpailujen esittelyt on koottu tälle sivulle lyhennettyinä, alkuperäiset kilpailun ohjeet ja säännöt löytyvät kunkin kilpailun linkin takaa. Lue aina varsinaisen kilpailusivun ohjeet ja säännöt huolellisesti ja toimi niiden mukaan.

Maaliskuu 2020

Romaani
Karisto: Elämää 20-luvulla (31.3.2020)

Karisto Oy järjestää kirjoituskilpailun teemalla ”Elämää 20-luvulla”. Kilpailussa haetaan romaania, joka kertoo nykyhetkestä jotain olennaista. Elämme monenlaisten muutosten aikaa – miten se näkyy arjessa? Millaista on elämä alkavalla 2020-luvulla? Kilpailuun toivotaan yllättäviä näkökulmia, vahvaa tarinaa ja tarkkoja havaintoja. Lajityyppi on vapaa.

Käsikirjoitus lähetetään sähköpostin liitteenä pdf-muodossa 31.3.2020 mennessä osoitteeseen kustannusliike(at)karisto.fi. Viestin otsikoksi teksti ”Elämää 20-luvulla”. Kilpailuun osallistutaan nimimerkillä: merkitse liitetiedostoon vain nimimerkkisi ja kirjoita nimesi ja yhteystietosi sähköpostisaatteeseen.

Elämää 20-luvulla -kirjoituskilpailu

Proosa
J. H. Erkon kirjoituskilpailu (31.3.2020)

J. H. Erkon kirjoituskilpailuun voivat osallistua alle 30-vuotiaat kirjoittajat, jotka eivät ole vielä julkaisseet esikoisteostaan. Kilpailun järjestävät Suomen Nuoriso-opisto, Suomen Nuorisoseurat sekä Nuoren Voiman Liitto.

Proosatekstin pituus korkeintaan 15 liuskaa. Voittajat julkistetaan lokakuussa 2020.

Teksti toimitetaan viimeistään 31.3.2020 osoitteeseen erkonkilpailu(at)nuorenvoimanliitto.fi pdf-muodossa. Mainitse sähköpostiviestissä nimimerkkisi, oikea nimesi, syntymäaikasi ja yhteystietosi. Postitse tekstin voi lähettää osoitteeseen Nuoren Voiman Liitto, J.H. Erkon kirjoituskilpailu, Fredrikinkatu 23 D 4, 00120 Helsinki. Jos lähetät tekstin postitse, sulje tekstit isoon (A4) kirjekuoreen. Laita niiden mukaan pienempi kuori, jonka sisällä ovat nimesi, syntymäaikasi ja yhteystietosi. Merkitse lähettäjäksi itse keksimäsi nimimerkki, ja kirjoita oikeat yhteystietosi vain pienemmän kuoren sisällä olevalle lapulle.

J. H. Erkon kirjoituskilpailu

Elämäkerta
Naisen ääni (31.3.2020)

Kirjoita kiinnostavan suomalaisen naisen elämäkerta. Naisen ääni -kirjoituskilpailun järjestävät Suomalainen Naisliitto ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seura.

Pienoiselämäkerran päähenkilö voi olla kansallinen tai oman paikkakuntasi vaikuttajanainen, oman ammattialasi tai yhdistyksesi vaikuttaja, nainen, joka on vaikuttanut merkittävällä tavalla elämääsi tai esimerkiksi mummosi, äitisi, tätisi, siskosi. Elämäkerta voi olla kertomus päähenkilön koko elämänkaaresta tai jostakin tietystä osasta hänen elämäänsä, joka on tärkeää tuoda esille. Yhdessä elämäkerrat kartuttavat tietoa siitä, mitä naiset ovat tehneet, miten naiset ovat vaikuttaneet suomalaisen yhteiskunnan kehittymiseen, miten he ovat eläneet ja miten selviytyneet elämän haasteista.

Kaikki kilpailuun lähetetyt elämäkerrat julkaistaan Naisten Ääni -sivustolla ja arkistoidaan Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran arkistoon.

Mikäli kohdehenkilösi on elossa, pyydä häneltä lupa artikkelin kirjoittamiseen ja julkaisemiseen. Kerro hänelle myös, minne tiedot tallennetaan: Naisten Ääni -artikkelitietokantaan ja Suomalaisen Kirjallisuuden seuran arkistoihin, jos olet antanut suostumuksen siihen. Anna kohdehenkilösi määritellä yksityisyytensä rajat. Käytä yksityiselämästä kertoessasi vain sellaisia tietoja, jotka henkilö on itse kertonut.

Naisten ääni -kirjoituskilpailu

Huhtikuu 2020

Lyhytnovelli
Kulttuuritoimitus: Saitko liikaa aikaa (2.4.2020)

Kulttuuritoimitus järjestää lukijoilleen avoimen kirjoituskilpailun, jonka tarkoituksena on ikuistaa pala historiaa tästä poikkeuksellisessa maailmantilanteesta lyhytnovellien muodossa.

Voittajanovellit julkaistaan maanantaina 20.4.2020. Palkintona on kassillinen uutuuskirjoja ja kosolti julkisuutta. Lisäksi huhti–toukokuun aikana julkaistaan myös muita raadin valitsemia tekstejä.

Lyhytnovellikilpailun sarjat

  • 16-vuotiaat ja sitä vanhemmat (ei yläikärajaa):
    Aikaa itselle – kuinka selviydyn tyhjän kalenterin kanssa?
  • 15-vuotiaat ja sitä nuoremmat:
    Turvassa, ansassa – etäopiskelu sujuu koululaiselta, mutta entä kaikki muu, kaveritapaamiset, harrastukset ja vapaa-ajanvietto?

Lyhytnovellin nimen pituus enintään seitsemän sanaa. Novellin pituus enintään 2 500 merkkiä (tulostettuna), käsin kirjoitettuna tai tulostettuna vajaa kaksi liuskaa. Merkkimäärä on suuntaa-antava. Älä huolestu, jos et pysty tarkistamaan merkkimäärää.

Tyyli on vapaa, mutta pitäydy teemassa. Anna mielikuvituksesi lentää tai kerro todellisuudesta. Koronaepidemia, sen aikaansaama eristys ja sosiaalisten suhteiden minimoiminen olkoon vain kimmoke kirjoittamiselle. Älä anna nykyisen tilanteen kahlita tarinaasi. Suomalainen kohtaa vaikeat asiat usein huumorin kautta. Voit käyttää myös tätä tyylikeinoa.

Tekstin voi kirjoittaa suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

Kirjoita tekstin loppuun omalle rivilleen oma nimesi tai nimimerkki, jolla tekstisi julkaistaan. Lähettämällä tekstin annat Kulttuuritoimitukselle luvan julkaista lyhytnovellisi.

Kirjoita nimesi tai nimimerkkisi perään omalle rivilleen tieto, kumpaan sarjaan osallistut. (Sarja 1: 16-vuotiaat ja sitä vanhemmat, Sarja 2: 15-vuotiaat ja sitä nuoremmat.)

Laita mukaan yhteystietosi: etu- ja sukunimi sekä puhelinnumero. Laita mukaan nimesi siinäkin tapauksessa, että osallistut kilpailuun nimimerkillä. Mikäli julkaisemme tekstisi, meidän on pystyttävä varmistamaan henkilöllisyytesi.

Kilpailuaika päättyy torstaina 2.4.2020 kello 23.59. Lähetä lyhytnovellisi sähköpostilla osoitteeseen toimitus(at)kulttuuritoimitus.fi. Kirjoita sähköpostiviestin otsikoksi ”Kirjoituskilpailu”.

Käsinkirjoitetut tai tulostetut liuskat voi postittaa osoitteeseen Kulttuuritoimitus, Satakunnankatu 22 G 157, 33210 Tampere. Kuoren vasempaan alkukulmaan merkintä ”Kirjoituskilpailu”.

Lisätietoja kirjoituskilpailusta antaa Anne Välinoro, sähköposti pyynikkiposti(at)gmail.com ja puhelin 050 327 3336.

Saitko liikaa aikaa -kirjoituskilpailu

Aforismi
Lassi Kämäri -palkinto 2020 (17.4.2020)

Lassi Kämäri järjestää jo legendaariseksi muodostuneen valtakunnallisen aforismikirjoituskilpailun. Kilpailu on avoin kaikille. Kukin kirjoittaja voi osallistua kilpailuun yhdellä ennen julkaisemattomalla aforismilla. Aforismin aihe on vapaa.

Lähetä aforismisi sähköpostilla osoitteeseen lassi.kamari(at)gmail.com viimeistään 17.4. Kilpailun tulokset julkistetaan Suomen Aforismipäivänä 18.4. klo 12 Lassi Kämärin blogissa Loistava puhallus.

Kilpailussa jaetaan seuraavat palkinnot: Paras aforismi, palkinto 10 euroa ja kunniamaininta. Mahdolliset muut palkittavat, kunniamaininta.

Kilpailuun osallistumisesta mahdollisesti aiheutuvia kuluja ei korvata.

Lisätietoja kilpailusta ei anneta.

Lassi Kämäri -palkinto 2020

Laulu (sävellys ja sanoitus)
Tangomarkkinat: tangon sävellys- ja sanoituskilpailu (22.4.2020)

Seinäjoen Tangomarkkinat Oy sekä Tango- ja Viihdemusiikin Edistämisyhdistys ry järjestävät tangon sävellys- ja sanoituskilpailun. Kilpailu on avoin kaikille. Tangon aihe on vapaa. Sen tulee soveltua naisen ja/tai miehen laulettavaksi.

Sävellysten ja sanoitusten pitää olla ennen julkaisemattomia eikä niitä saa julkistaa eikä julkisesti esittää ennen 14.7.2019 ilman järjestäjän lupaa. Säveltäjä ja sanoittaja voivat osallistua kilpailuun useammallakin kappaleella. Tangon enimmäiskesto on neljä (4) minuuttia.

Kilpailun tarkemmat säännöt

Lyriikka
Runo-Kaarina 2020 (28.4.2020)

Runo-Kaarina on vuosittainen, valtakunnallinen runokokoelmakilpailu esikoisrunoilijoille. Kilpailu on avoin kaikille suomenkielisille runoille ja runojen aihe on vapaa. Kaarinan kaupunki julkaisee kustannuksellaan kilpailun voittaneen runoteoksen. Tekijänoikeuspalkkio maksetaan koko painoksesta heti normaalin myyntihinnan mukaan. Valintaraati valitsee voittajan elokuussa ja voittaja julkistetaan Turun Kirjamessuilla.

Etsimme 50–100 runon kokoelmaa. Kilpailuun saavat osallistua ne kirjoittajat, jotka eivät ole aikaisemmin julkaisseet omaa kokoelmaa. Fennicaan ilmoitetut kirjat katsotaan julkaisuiksi. Esiintyminen antologioissa ei estä osallistumista. Muulla kielellä kuin suomeksi kirjoitetut kokoelmat arvioidaan kilpailijan lähettämän suomenkielisen käännöksen pohjalta.

Nimimerkillä varustettujen käsikirjoitusten on oltava perillä viimeistään 28.4. klo 15.00. Kilpailutyön mukana toimitetaan nimimerkin paljastava kirjekuori, jonka sisällä on kirjoittajan nimi, osoite, puhelinnumero ja toimiva sähköpostiosoite. Käsikirjoitukset lähetetään osoitteeseen Kaarinan kaupunki / kulttuuri- ja kirjastopalvelut, PL 50, 20780 Kaarina, kuoreen merkintä “Runo-Kaarina”.

Kilpailumateriaaleja ei palauteta, älä siis lähetä alkuperäistä käsikirjoitusta. Toivomme runojen olevan irrallisilla A4-papereilla. Kuvitetut käsikirjoitukset arvioidaan painoteknisten ja tekijänoikeudellisten syiden vuoksi pelkästään teksteinä.

Runo-Kaarina

Lyriikka
Gottlund-runokilpailu 2020 (30.4.2020)

Seitsemännen Gottlund-runokilpailun teema on pidot. Teeman voi tulkita väljästi ja monitahoisesti.

Gottlund-runokilpailun toteuttaa vapaamuotoinen työryhmä yhteistyössä Juvan kulttuuripalveluiden ja Toenperän Juvan kirjaston kanssa. Kahtena edellisenä vuonna kilpailuun on osallistunut yli sata kirjoittajaa.

Kukin osallistuja voi lähettää kolme runoa. Runojen muotoa ei rajoiteta. Runojen on oltava selvästi luettavia, mieluiten koneella kirjoitettuja. Jokainen runo laitetaan omalle sivulleen ja jokaiseen sivuun merkitään kirjoittajan nimimerkki. Oheen liitetään suljettu kirjekuori, jossa on tekijän nimi ja yhteystiedot. Kirjekuoren päälle kirjoitetaan nimimerkki.

Kilpailuaika päättyy 30.4.2020. Runot lähetetään osoitteella Johanna Kuusisto, Juvan kulttuuritoimi, PL 28, 51901 JUVA. Kilpailun viimeisen päivän postileima riittää.

Runoja ei palauteta, vaan ne arkistoidaan Juvan kirjastoon. Julkaisuoikeudet ovat tekijällä, mutta Juvan kunta voi käyttää runoja eri yhteyksissä suullisesti ja kirjallisesti. Voittajarunot julkaistaan Juvan kulttuurisivuilla.

Voittaja julkistetaan Juvalla 3. heinäkuuta Gottlund-viikon yhteydessä. Lisätietoja kilpailusta ja Gottlund-viikosta: Johanna Kuusisto, 0400 136 176, johanna.kuusisto(at)juva.fi, www.juvankulttuurisivut.fi

Gottlund-runokilpailu

Novelli
Katsaus: Karanteenikirjoituksia (30.4.2020)

Oletko eristyksissä? Mitä tarkoittaa ‘yksinäisyys’? Kuinka keskinäinen riippuvuutemme näkyy, kun meidät yhtäkkiä määrätään karanteeniin? Löydä sosiaalisesta eristäytymisestä tai karanteenista joko yksinäisyys tai toivo, dystopian pelko tai utopian lupaus, ulkoinen vankeus tai sisäinen vapaus. Minkälaisesta maailmasta päädyimme tähän? Minkälaisessa maailmassa tulemme olemaan tämän jälkeen? Mitä me teimme, kun meidät eristettiin muista?

Kirjoita väljästi eristyksen ja karanteenin tiimoilta lyhyt novelli, jonka mitta on korkeintaan 8000 merkkiä välilyönteineen (noin kolme liuskaa). Lähetä nimimerkilläsi varustettu novelli pdf-, rtf- tai docx-muodossa osoitteeseen karanteeni(at)kriittinenkorkeakoulu.fi viimeistään torstaina 30.4.2020. Novellin genre ja tyyli ovat vapaita.

Kirjoita sähköpostin saateviestiin ja tekstitiedostoon nimimerkkisi. Näin pystymme arvioimaan tekstit anonyymisti. Suosittelemme, että nimimerkkinä käytetään ensisijaisesti seitsennumeroisia numerosarjoja (esim. ‘1234567’).

Paras novelli palkitaan 150 euron palkkiolla. Julkaisemme voittajan lisäksi muutamia muita toimituksemme valitsemia novelleja. Niiden kirjoittajille maksetaan 50 euron julkaisupalkkio.

Karanteenikirjoituksia (Kriittisen korkeakoulun Facebook-sivu)

Toukokuu 2020

Proosa (ja lyriikka)
Outopia 2020: Kulta (15.5.2020)

Outopia 2020 -tapahtuma järjestää kymmenennen valtakunnallisen kirjoituskilpailun. Aiheena on kulta. Kilpailuun toivotaan etupäässä proosatekstejä, mutta runotkaan eivät ole poissuljettuja.

Sarjat:

  • lasten tarinat -sarja (alle 12-vuotiaat)
  • nuorten tarinat -sarja (12–20-vuotiaat)
  • aikuisten tarinat -sarja (21 täyttäneet)

Kilpailutyöt voivat olla enintään kolmen liuskan mittaisia (riviväli 2, fonttikoko 12, käsinkin saa kirjoittaa). Kilpailuaika on Kalevan päivästä 28.2. alkaen 15.5. saakka.

Kilpailutyöt lähetetään (15.5. postileima riittää) osoitteella: Ukri ry./Kari Tahvanainen, Sepänkatu 49 A 8, 80100 Joensuu, tai sähköpostilla: kartsa.tahvanainen(at)gmail.com

Kilpailuun osallistutaan nimimerkillä. Kukin kilpailija voi osallistua kilpailuun vain yhdellä tarinalla. Lue tarkemmat ohjeet kilpailusivulta.

Parhaat palkitaan raha-, kirja- ja muilla palkinnoilla. Tulokset julkistetaan Outopia -tapahtumassa Outokummussa la 27.6.2020. Kilpailun järjestäjä pidättää oikeuden julkaista kilpailutöitä ilman eri korvausta Kulta-näyttelyssä kesällä 2020 Kultturitalo Maritassa ja mahdollisessa Outopia 2011–2020 -teoksessa, joka julkaistaan myöhemmin. Kirjaan töitään saaneet saavat kirjan maksutta. Kilpailutöitä ei palauteta.

Outopia 2020, kilpailuohjeet kuvana

Rikosnovelli
Rikospaikkana Varkaus (31.5.2020)

Dekkarit Festivaali – Rikospaikkana Varkaus järjestää valtakunnallisen rikosaiheisen novellikirjoituskilpailun, jonka aiheena on ”Perhe on pahin”. Novelli voi perustua tositapahtumiin tai olla kokonaan fiktiivinen.

Kilpailu on kaikille avoin. Tekstien tulee olla suomenkielisiä ja aiemmin julkaisemattomia ja korkeintaan kahdeksan (8) A4-liuskaa pitkiä (fontti Times New Roman, koko 12 ja riviväli 1,5). Sivut numeroidaan eikä papereita kiinnitetä toisiinsa.

Teksti tulee lähettää nimimerkillä varustettuna 31.5.2020 mennessä (postileima 31.5.2020) osoitteeseen: Warkauden Klubi, Ahlströminkatu 13, 78250 Varkaus. Lähetyksen yhteyteen erilliseen suljettuun kirjekuoreen tulee laittaa oma nimi ja yhteystiedot. Vaihtoehtoisesti käsikirjoitus voidaan lähettää sähköisesti (tiedostomuoto .doc) osoitteeseen: varkausbrott(at)gmail.com

Kilpailutöitä ei palauteta eikä kilpailuun osallistumisesta mahdollisesti aiheutuvia kuluja korvata. Julkaisuoikeudet siirtyvät festivaalijärjestäjälle mahdollista novellikokoelmaa varten.

Rikosnovellikilpailu 2020

Kesäkuu 2020

Monimuotoiset tekstit
SKS:n aineistonkeruu: Koronakevät (15.6.2020)

Suomen Kirjallisuuden Seura kerää kokemuksia koronaviruksesta 12.3.–15.6.2020. Kerro kokemuksistasi ja tuntemuksistasi koronavirukseen liittyen! Lue ohjeet SKS:n sivuita.

Keruun järjestää Suomalaisen Kirjallisuuden Seura. Vastaukset arkistoidaan SKS:n arkistoon. Keruun tuloksista tiedotetaan syksyllä 2020. Kaikkien vastaajien kesken arvotaan kirjapalkintoja.

Lisätietoja: SKS:n arkisto, puh. 0201 131 240, keruu(at)finlit.fi

Kirjoita omalla kielelläsi ja tyylilläsi. Tekstien pituutta ei ole rajoitettu. Vastaan otetaan myös valokuvia, kuvakaappauksia, äänitteitä, videoita, aikaisemmin tehtyjä muistelutekstejä ja haastatteluita. Lähetä vain sellaista aineistoa, jonka lähettämiseen sinulla on oikeus ja/tai lupa. SKS kysyy luvan aineiston arkistointiin SKS:n arkistoon sekä aineiston käyttöön arkiston sääntöjen mukaisesti.

Lähetä kirjoituksesi 15.6.2020 mennessä SKS:n sivuilla olevalla lomakkeella, sähköpostitse tai postitse. Lue tarkemmat ohjeet SKS:n sivulta

SKS: Koronakevät

Heinäkuu 2020

Kaunokirjallinen proosa tai asiaproosa (romaani/novellikokoelma/asiaproosateos)
“Minä ja metsä”, Kustannus Aarnin kirjoituskilpailu (15.7.2020)

Minä ja metsä -kirjoituskilpailussa haetaan uutta suomenkielistä suorasanaista romaania, novellikokoelmaa tai asiaproosateosta, joka kommentoi joko konkreettisesti tai kaunokirjallisin keinoin suhdettamme metsään. Metsä ymmärretään kilpailussa laajasti metsäluontona, ja sitä saa käsitellä myös globaalista näkökulmasta. Metsän ei tarvitse olla suomalainen metsä.

Kilpailuteosten genreä eli lajityyppiä ei ole rajattu. Käsikirjoituksen kokonaispituuden on oltava vähintään 35 000 sanaa. Määrä vastaa noin 160 sivua valmiissa kirjassa.

Kilpailuun osallistutaan nimimerkillä. Kilpailutyöt lähetetään sähköpostin liitetiedostona osoitteeseen metsa2020(at)kustannusaarni.fi tai postitse Kustannus Aarni, Liljequistintie 6, 45700 Kuusankoski. Kirjoita postin saatekirjeeseen tieto käyttämästäsi nimimerkistä sekä yhteystietosi.

Kilpailuaika päättyy 15.7.2020. Kolmen kärkeen sijoittuneet teokset julkaistaan vuosien 2021–2023 aikana Aarnin kustannusohjelmassa. Lisätietoja myös sähköpostitse osoitteesta toimitus(at)kustannusaarni.fi

Minä ja metsä

Kohtaus (draama/proosa/runo)
“Tilanne päällä”, Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston kirjoituskilpailu (31.7.2020)

Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto sekä Oulun kirjailijaseura ry järjestävät kaikille avoimen kirjoituskilpailun (omakustanteet ja antologiat eivät ole este osallistumiselle). Kilpailuun lähetettävien töiden tulee olla ennen julkaisemattomia ja palkitsemattomia (koskee myös omakustanteita ja antologioita).

Kirjoitusten aihe on ”Tilanne päällä”. Kilpailussa etsitään 1–3 liuskan mittaisia tekstejä, joiden keskiössä on kohtaus. Kohtauksen kirjoittamisessa tarvitaan yleensä dialogin, toiminnan ja käänteen tajua, mutta kukin kirjoittaja voi lähestyä teemaa haluamallaan tavalla. Teksti voi olla siis draamaa, proosaa tai runoa.

Suomenkieliset tekstit varustetaan nimimerkillä ja lähtetään word-, odt- tai rtf-muodossa sähköpostin liitteenä 31.7.2020 mennessä osoitteeseen kirjoituskilpailu.pp(at)gmail.com. Sähköpostin aihekenttään laitetaan merkintä Kirjoituskilpailu. Yhteystiedot (nimi, osoite, puhelin, sähköposti) kirjoitetaan sähköpostin viestikenttään.

Yhdeltä kilpailijalta hyväksytään kilpailuun yksi teksti, jonka maksimipituus on 3 liuskaa. Voittajat ja parhaista teksteistä tehty kooste julkistetaan marraskuussa 2020 kesäyliopiston kotisivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

Lisätietoa Merja Kuure, koulutussuunnittelija
merja.kuure(at)pohjois-pohjanmaa.fi, 044 465 2203

Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston kirjoituskilpailu

Elokuu 2020

Näytelmä
Krekilän Myllyn kesäteatterikäsikirjoituskilpailu (31.8.2020)

Krekilän Myllyn Kesäteatteri juhlistaa 40-vuotista taivaltaan käsikirjoituskilpailulla.

Näytelmän tulee olla aiemmin esittämätön. Sen tulee soveltua Krekilän myllyn miljööseen ja koko perheen katsottavaksi. Rooleja voi olla enintään n. 12 kpl. Näytelmän arvioitu kesto on noin 2 tuntia väliaikoineen. Näytelmän ohjaaja, Laura Kilpiö on oikeutettu tarvittaessa muokkaamaan tekstiä.

Voittaja saa tekijänoikeuspalkkiota jopa 12 % lipputuloista sekä 500 euron palkintoshekin. Kesäteatteri pidättää oikeuden olla valitsematta kilpailulle voittajaa, jos valintaraadin mielestä sopivaa näytelmää ei löydy.

Lähetä käsikirjoituksesi 31.8.2020 mennessä PDF-muodossa sähköpostiosoitteeseen info(at)krekila.fi. Varusta se nimimerkillä ja toimita erillisenä liitteenä omat tietosi, sillä näytelmät toimitetaan valintaraadin luettavaksi nimettöminä. Osallistua voi myös työryhmänä.

Krekilän Myllyn näytelmäkirjoituskilpailu 20201

Vapaa tekstilaji
Joulupukin kootut tarinat (31.8.2020)

JouluTaika julkaisee marraskuussa 2020 Joulupukin kootut tarinat.

Lähetä joulupukkitarina sähköpostilla joulu(a)tuulet.fi tai kirjeitse TT-Tuulet Kustannus Oy, Huvilakatu 8, 06100 Porvoo. Parhaat tarinat julkaistaan.

Tekstin pituus korkeintaan 5 000 merkkiä (2–3 liuskaa). Osallistujan tulee hyväksyä nimensä ja kirjoituksensa julkaiseminen TT-Tuulet Kustannus Oy:n/TIDmedian kanavissa. Liitä mukaan yhteystietosi.

Joulupukki-tarina

Syyskuu 2020

Kaunokirjallinen teksti
Rata (30.9.2020)

Reuna-kustantamo ja Kymi Libri -kirjamessut järjestävät nyt kirjoituskilpailun, jonka aiheena on rata. Voit kirjoittaa muistoja rautateiltä ja junamatkoilta, sijoittaa tapahtumat junanvaunuun, asemalle tai radanvarteen, käyttää kauas pois johtavia raiteita ja junan jyskettä symbolina tai kertoa raiteilla pysymisestä, ajautumisesta sivuraiteelle. Kiskot ovat yhdistäneet ihmisiä ja toisaalta myös erottaneet, juna on vienyt pois. Asemien odotustiloissa on nähty monenlaisia kohtaamisia, jälleennäkemisiä ja jäähyväisiä.

Kilpailuaika päättyy 30.9.2020. Tekstit lähetetään sähköpostilla osoitteeseen kilpailu(at)reunalla.fi. Samasta sähköpostista saa myös tarkemmat kilpailuohjeet.

RATA-antologiaan valitaan 20 tekstiä 31. tammikuuta 2021 mennessä ja 20 parhaan tekstin joukosta valitaan kolme voittajaa, jotka julkistetaan 24.7.2021 Kymi Libri -kirjamessuilla Myllykoskella. Kilpailutekstejä annetaan säveltäjille, kuvataiteilijoille ja näyttelijöille. Messuilla nähdään, minkä muodon tekstit saavat muiden taiteenlajien käsittelyssä.

Rata-kirjoituskilpailu

Marraskuu 2020

Romaani
NaNoWriMo (1.–30.11.2020)

National Novel Writing Month (NaNoWriMo) haastaa kirjoittamaan romaanin kuukaudessa. Kyse ei ole varsinaisesta kilpailusta vaan enemmänkin kirjoittamishaasteesta.

Share