Hakijalle

Kirjoittajalukio on sinun lukiosi, jos tähtäät ylioppilaaksi ja haluat lukiovuosinasi kehittyä monipuoliseksi ja taitavaksi kirjoittajaksi. Kirjoittajalukioon voit hakea mistä päin Suomea tahansa.

Kirjoittajalukio on osa Oriveden lukiota, jossa lukuaineiden keskiarvoraja on 7,2.

Kirjoittajalukioon haetaan yhteishaussa. Mikäli olet jo aloittanut lukion ja kiinnostuit kirjoittajalukion opinnoista, tiedustele siirtymismahdollisuutta suoraan vastuuopettajalta Inka Viléniltä tai rehtorilta.

Yhteishaku

Seuraava yhteishaku on keväällä 2019.

Hae kirjoittajalukioon valtakunnallisessa yhteishaussa. Täytä hakulomake sähköisesti osoitteessa opintopolku.fi (Oriveden lukio, lukion kirjoittajalinja). Hakuaika on 19.2.–12.3.2019.

Hakemuksen liitteet

Lähetä kirjoittajalukioon saatekirje ja näyteteksti sekä perustelut hakemiselle. Liitä hakemukseesi myös äidinkielenopettajan tai sanataideopettajan suositus. Lisäksi tarvitaan kopio viimeksi saamastasi koulutodistuksesta ja alustava kurssivalintalomake.

Hakemuksen liitteet toimitetaan Oriveden lukioon viimeistään 13.3.2019 mennessä

• sähköpostitse kirjoittajalukion vastuuopettajalle inka.vilen(at)orivesi.fi
  • postitse:
    Oriveden lukio / Kirjoittajalukio
    Opintie 1
    35300 ORIVESI

Tutustu tarkempiin ohjeisiin näytetekstistä ja muista liitteistä.

Haastattelu

Hakijat kutsutaan valintakoehaastatteluun Oriveden lukioon huhti–toukokuussa.

Valinta

Kirjoittajalukion opiskelijoiden valinta tapahtuu hakemuksen, näytetekstin, haastattelun sekä perusopetuksen päättötodistuksen perusteella.