Opiskelu

Opiskelu kirjoittajalukiossa

Opiskelu kirjoittajalukiossa tähtää lukion ja ylioppilastutkinnon suorittamiseen. Kirjoittajalukion opinnot suoritetaan kolmessa vuodessa, mutta tarvittaessa muiden opintojen parissa voi jatkaa vielä neljännen vuoden. Kirjoittajalukio on osa Oriveden lukiota.

Kirjoittajalukiossa opiskellaan yleislukion tavoin vähintään 150 opintopistettä, mutta useimmat Oriveden lukion opiskelijat opiskelevat lukiovuosinaan yli 160 opintopistettä. Tavanomaisten lukioaineiden lisäksi opintoihin sisältyy paljon käytännön kirjoittamista.

Kirjoittajalukiolaisen opintoihin soveltuvat erinomaisesti vieraat kielet. Oriveden lukiossa tarjotaan B2/B3-kielinä saksaa, ranskaa ja venäjää, joita pääsee opiskelemaan tiiviissä lähiopetuksessa pienissä opiskelijaryhmissä. Lue lisää Oriveden lukion kielitarjonnasta ja kansainvälisyydestä.

Valinnaisia kursseja voi valita lukujärjestyksen sallimissa rajoissa. Kirjoittamisen opintoja tukevat vieraiden kielten lisäksi erityisesti äidinkielen ja ilmaisutaidon kurssit. Reaaliaineet laajentavat maailmankatsomusta ja antavat perspektiiviä kirjoittamiseen.

Tarkempaa tietoa kursseista ja opinnoista Oriveden lukion verkkosivustolta.

Opiskelun kustannukset ja tuet

Opiskelu ja oppimateriaalit

Lukio-opiskelu on maksutonta. Vuonna 2005 ja myöhemmin syntyneet ovat laajennetun oppivelvollisuuden piirissä. Tällöin tarvittavat opiskelumateriaalit, kuten tietokoneet ja oppikirjat, saa lukiolta.

Aivan kaikki ei ole maksutonta: Ylioppilaskirjoituksista maksutonta on viiden pakollisen aineen kirjoittaminen, ja opintoretkistä, jotka eivät ole opintosuorituksen edellytyksenä, voidaan periä kohtuullinen maksu.

Asuminen

Jos muutat Orivedelle, kustannuksia tulee asunnosta. Lukion läheltä on mahdollisuus vuokrata soluhuone edullisesti, lisäksi asuntoja löytyy esimerkiksi Oriveden kaupungilta ja vapailta markkinoilta. Lue lisää asumisvaihtoehdoista Oriveden lukion sivustolta.

Opintotuki ja asumistuki

Lapsilisää saava opiskelija ei saa opintotukea eikä asumistukea. Lakkauttamalla lapsilisän voit saada Kelan tukia jo ennen kuin olet täyttänyt 17 vuotta. Lue lisää opiskelijan tuista Oriveden lukion sivustolta.

Share