Opoille ja opettajille

Opoille ja opettajille

Onko oppilaasi taitava sanankäyttäjä, joka unelmoi tulevaisuudesta kirjoittajana? Juuri häntä varten on kirjoittajalukio.

Kirjoittamisen opintoja läpi koko lukion

Meillä kirjoittaminen on opintojen ydintä: jopa kolmannes lukion oppimäärästä on kirjoittamisen ja äidinkielen opintoja. Kirjoittamisen opintoja on kolmen lukiovuoden aikana 28–36 opintopistettä.

Kirjoittamisen opintoja on joka jaksossa läpi lukion. Opiskelijat sukeltavat proosan, draaman, lyriikan ja asiatekstien monipuoliseen maailmaan, oppivat antamaan ja vastaanottamaan palautetta sekä saavat eväitä kirjoittamiseen niin harrastuksena kuin tulevaisuuden ammattina tai sen osana.

Kaikenlaisten kirjoittajien lukio

Meillä kirjoittajalukiossa kasvavat kieltä ja kirjoittamista rakastavat sanankäyttäjät – eivät vain ne, jotka haaveilevat tulevansa kirjailijoiksi, vaan kaikenlaiset kirjoittajat.

Kirjoittajalukio on oikea opinahjo tulevaisuuden sanataitureille: kirjoittajille, toimittajille, kääntäjille, äidinkielenopettajille, tiedottajille, copywritereille, tietokirjailijoille, dramaturgeille, kolumnisteille, sarjakuvataiteilijoille, kriitikoille, käsikirjoittajille, kustannustoimittajille, bloggareille, pelien käsikirjoittajille, sanataiteilijoille – ja kaikille muillekin, jotka haluavat kehittyä vahvoiksi ja monipuolisiksi kirjoittajiksi.

Kirjoittavan nuoren unelmalukio antaa eväät lähteä toteuttamaan kirjoittamisunelmia. Meillä opiskelijat saavat edellytykset kasvaa omaäänisiksi, vahvoiksi ja monipuolisiksi sanankäyttäjiksi.

Suomen sydämessä Orivedellä

Kirjoittajalukio on osa Oriveden lukiota, joka on kotoisa maaseutulukio Pirkanmaalla.

Orivesi sijaitsee parahultaisesti Suomen sydämessä, noin 40 kilometrin päässä Tampereelta. Jyväskylästä matkaa tulee vain 109 km.

Toivotamme nuoret, kotiväen ja opettajat tervetulleiksi tutustumaan!

Share