Opoille ja opettajille

Onko oppilaasi taitava sanankäyttäjä, joka unelmoi tulevaisuudesta kirjoittajana? Juuri häntä varten on kirjoittajalukio.

Meillä kirjoittaminen on opintojen ydintä: jopa kolmannes lukion oppimäärästä on kirjoittamisen ja äidinkielen opintoja. Kirjoittamisen opintoja on kolmen lukiovuoden aikana 28–36 opintopistettä.

Kirjoittamisen opintoja on joka jaksossa läpi lukion. Opiskelijat sukeltavat proosan, draaman, lyriikan ja asiatekstien monipuoliseen maailmaan, oppivat antamaan ja vastaanottamaan palautetta sekä saavat eväitä kirjoittamiseen niin harrastuksena kuin tulevaisuuden ammattina tai sen osana.

Meillä kirjoittajalukiossa kasvavat kieltä ja kirjoittamista rakastavat sanankäyttäjät: tulevat kirjailijat, äidinkielenopettajat, kääntäjät, käsikirjoittajat, toimittajat, kustannustoimittajat, dramaturgit, kolumnistit, kriitikot, sanataiteilijat – kaikenlaiset kirjoittajat.

Kirjoittajalukio on osa Oriveden lukiota, joka on kotoisa maaseutulukio Pirkanmaalla.

Kirjoittavan nuoren unelmalukio antaa eväät lähteä toteuttamaan kirjoittamisunelmia. Meillä opiskelijat saavat edellytykset kasvaa omaäänisiksi, vahvoiksi ja monipuolisiksi sanankäyttäjiksi.

Toivotamme nuoret, kotiväen ja opettajat tervetulleiksi tutustumaan!

Share