Yksi parhaista päätöksistäni

Vaikka se kuinka kliseiseltä kuulostaakin, Kirjoittajalukioon hakeminen on yksi parhaista päätöksistäni. Olin aikasempana vuonna käynyt muutaman kuukauden ammattikoulua Tampereella. Orivedelle muuttaessa mietin, toimisiko tämäkään? 

Kyllä se toimi. Sain ystäviä ja tukiverkoston, jonka ansiosta olen kyennyt suorittamaan lukiota ja kirjoittamaan enemmän kuin koskaan ennen.

Omilleen muutto on tehnyt minusta fiksumman ja melkein aikuisen. Melkein siksi, että en usko että minusta koskaan tulee aikuista.

Kaikki mitä epäröin ja pelkäsin, osoittautui olemaan parhaita asioita opiskelussa Orivedellä. Kirjoittajat ympärilläni ovat mahtavia ja pienessä lukiossa sitä vahingossa tutustuu muihinkin.

 Ajattelin ennen lukiota, että minä varmaan istun yksin ruokalassa ja pelkään kulkea käytävillä, niin ei käynyt. Istumme ruokalassa isossa porukassa syömässä ja ilmapiiri on niin hyvä, että minua ei pelota, että kukaan tuomitsisi minua. 

Olen myös innostunut kouluaineista joita inhosin aikaisemmin. Pienessä lukiossa tulee olo, että opettaja on aidosti kiinnostunut siitä, miten opiskelusi sujuu. 

Kehitys näkyy kirjoittamisessakin. Ensimmäisenä vuonna hädin tuskin sain kirjoitettua yhtä liuskaa tekstiä ja nyt yksi liuska täyttyy nopeasti, eikä se riitä. 

Alex Kokko (16K)

Share